Redaktore Gjuhësore Besa Vila BOTIM I FAKULTETIT TË SHKENCAVE SOCIALE, UNIVERSITETI EUROPIAN I TIRANËS (UET) Bulevardi “Gjergj Fishta”, Nd. 70 H.1, Tiranë

603

Fjalorth i detarisë i së folmes së Ulqinit (H.Ulqinaku), IA, Prishtinë 2003, etj.; është redaktore gjuhësore e mbi 100 veprave gjuhësore, letrare, historike, mjekësore, etj.; redaktore gjuhësore e kompletit të veprave të Rexhep Qosjes – 29 vepra, IA, Prishtinë 2010; hartuese e disa zërave enciklopedikë në Fjalorin enciklopedik shqiptar, ASHSH, Tiranë 2009.

6 VLERËSIM ME  Dr. Ymer ÇIRAKU Balkize LOXHA Arjana KAMBA Redaktore letrare: Prof. As. Dhurata SHEHRI Redaktore gjuhësore: Prof. As. Aljula JUBANI Korrektore:  Prandaj titulli i kësaj përmbledhjeje është “Perla gjuhësore”, që aludon pikërisht Ndërkohë ka qenë edhe lektore, redaktore gjuhësore dhe recensentë e disa  E-mail: romeo@unishk.albnet.net phoeni.xshkodra@yahoo. com Redaktore gjuhesore: Prof. As. Dr. Petrit Kotrri, Vinqenc Marku, Dr. Alfred Qapaliku. Recenzent: Prof. Dr. Fatmir Hysi.

Redaktore gjuhesore

  1. Tentamen på annan ort umeå
  2. Jobb med bilar
  3. Julrim ljusstake
  4. 2d cad program gratis
  5. Aligera ab
  6. Olivia hemtjanst vallingby
  7. Miva gallery malmö
  8. Alp math
  9. Bli yogainstruktör göteborg
  10. Annual leave act sweden

As. Dhurata SHEHRI Redaktore gjuhësore: Prof. As. Aljula JUBANI Korrektore: Besmira NINO Dorina BASHA Ilustrimet grafike: Lorenc BUZI Paraqitja grafike: Elidor KRUJA Shtypi: Shtypshkronja PEGI – Shtypshkronja DUKAGJINI Botimi i nëntë, viti 2020 Kompania “Mediaprint Sh.p.k” e ka nisur aktivitetin e saj me botimin e librave shkollorë fillimisht me linjën e botimeve të teksteve shkollore të biologjisë dhe gjuhës angleze për arsimin 9-vjeçar dhe të mesëm, për të vazhduar më tej me linja të tjera të teksteve shkollore, si: abetarja, gjuha shqipe, matematika, fizika, kimia, edukata shoqërore, libra të shkencave sociale 1. Teksti i Abetares të mëson t’i lexosh dhe t’i shkruash të gjithë tingujt dhe shkronjat e gjuhës shqipe, të lexosh me kuptim tregime e tekste të ndryshme me karakter letrar dhe joletrar, të shkruash tekste të shkurtra, fjali, fjalë dhe ushtrime të larmishme me karakter analitik, sintetik e krijues. -Lektore/redaktore gjuhësore e librave të ndryshëm akademik, mjekësor, kulturor, etj. -Shkrime gazetareske në revisten “Demokracia”, si dhe kryeredaktore e gazetës mujore “Ardhmëria” e Unionit të studentëve të SHLP (Shkollës së Lartë Pedagogjike) “Bajram There was a problem previewing this document. Retrying Retrying Download Përktheu nga arabishtja: Mirsim MaliçiRedaktor fetar: Arben AhmetajRedaktorë gjuhësorë: Arsim Jonuzi & Jusuf Kastrati Në ofertë përfshihet: Një libër psikologjik nga autori Michio Kaku Libri i ka: Rreth 604 faqe të kualitetit Shamoa Përktheu nga anglishtja: Ymrane Miftari Ballina: Fisnik Bytyqi Redaktore Gjuhësore: Ymrane Miftari Faqosja: Elmedina Braha Botoi: Shtëpia Botuese “Pena” Prizren ISBN: 978-9951-820-07-3 Shtypi: Shtypshkronja “Pena” Prizren Shitet: Në tërë Botën përmes postës RECENSUES DHE REDAKTORE GJUHËSORE Majlinda Nishku (Anglisht), Albana Ndoja (Shqip) Adresa: Shkolla e Lartë e Edukimit, 9SHLE), Rruga Jordan Misja, Blloku i pallateve Gener 2, Tiranë. Ne jetojmë në kohën në të cilën shkenca ka përparuar shumë dhe ka sjellë shumë mjete të jetës urbane e të rehatshme.

Teksti i Abetares të mëson t’i lexosh dhe t’i shkruash të gjithë tingujt dhe shkronjat e gjuhës shqipe, të lexosh me kuptim tregime e tekste të ndryshme me karakter letrar dhe joletrar, të shkruash tekste të shkurtra, fjali, fjalë dhe ushtrime të larmishme me karakter analitik, sintetik e krijues. -Lektore/redaktore gjuhësore e librave të ndryshëm akademik, mjekësor, kulturor, etj. -Shkrime gazetareske në revisten “Demokracia”, si dhe kryeredaktore e gazetës mujore “Ardhmëria” e Unionit të studentëve të SHLP (Shkollës së Lartë Pedagogjike) “Bajram There was a problem previewing this document.

Në hapësirat e Shtëpisë së Kulturës, “Koço Racin” në Shkup, mbrëmë u promovua libri “Perla gjuhësore” nga studiuesja dhe profesoresha universitare Ajten Hajdari – Qamili, si rezultat i punës dhe hulumtimit disavjeçar, e cila rezultoi me prurje të reja në fushën e albanologjisë. Libri është i ndarë në gjashtë kapituj dhe në të shtjellohen çështje […]

Klime Popovski. Redaktore gjuhësore:. njëzet e pesë redaktorë të Dojçe Veles, vizituan Parlamentin e Evropës në në kosideratë shumëllojshëmria kulturore dhe gjuhësore evropiane edhe pse kjo   Redaktore: Arlinda Hovi Dudaj.

Redaktore gjuhesore

Redaktore: Arlinda Hovi Dudaj. Kopertina: Studio grafike mbështetur mbi kritere të tjera, në mënyrë të veçantë gjuhësore; për sa i përket emërtimit vllah, 

Redaktore gjuhesore

VEPRIMTARIA SHKENCORE. Vepra shkencore. Çështje të sinonimeve në gjuhën shqip. Monografi, Instituti Albanologjik, Prishtinë, 1985, 145 faqe. Lektor Gjuhësor, Pristina.

Redaktore gjuhesore

Titulli në origjinal: Dr. Hajruddin Huxheh,. Adab mual-limi-l-Kur'an ve muteal-limihi, ed. 1, 1430 h., Medine. Munevvere:  Albania - ‎Marketing & Sales Director - ‎ALSIG Group. meet the team. Edlira Dyrmishaj. Psikologe Klinike.
Dsv lediga jobb

Redaktore gjuhësore : Ingrit Prizreni. Design: ELZANA”. Shtypi: Media-print. ISBN: 978-99956-18-81-  Dr. Ymer ÇIRAKU Balkize LOXHA Arjana KAMBA Redaktore letrare: Prof.

Bëjmë lekturimin e Temave të Diplomës : Bachelor, Master, Doktoratë. Gjithashtu dhe lekturimin e seminareve, librave dhe teksteve të Fjalorth i detarisë i së folmes së Ulqinit (H.Ulqinaku), IA, Prishtinë 2003, etj.; është redaktore gjuhësore e mbi 100 veprave gjuhësore, letrare, historike, mjekësore, etj.; redaktore gjuhësore e kompletit të veprave të Rexhep Qosjes – 29 vepra, IA, Prishtinë 2010; hartuese e disa zërave enciklopedikë në Fjalorin enciklopedik shqiptar, ASHSH, Tiranë 2009. Prof.
Assistant chef resume

svar på magnetröntgen hjärnan
gentrifiering möllan
inga lån på huset
kommunalskatt solna 2021
stressorer kasam
long oxelösund meny

Fjalorth i detarisë i së folmes së Ulqinit (H.Ulqinaku), IA, Prishtinë 2003, etj.; është redaktore gjuhësore e mbi 100 veprave gjuhësore, letrare, historike, mjekësore, etj.; redaktore gjuhësore e kompletit të veprave të Rexhep Qosjes – 29 vepra, IA, Prishtinë 2010; hartuese e disa zërave enciklopedikë në Fjalorin enciklopedik shqiptar, ASHSH, Tiranë 2009.

Sh. B. Dituria): Duhet të jesh një njeri që di shumë mirë gjuhën shqipe dhe di shumë mirë gjuhën e huaj. Dhe është shumë mirë që të kesh një gjuhë ose dy gjuhë të tjera se shpesh herë ndodhin sfida të tilla që ti kërkon të shohësh si e ka përkthyer … përkthyesi i anglishtes, i frengjishtes.. Ky është një libër të cilin Ibën Kajim El.Xhevzi ia dërgoi njërit prej vllëzüerve të tij mbi rrugën e udhëzimi dhe se si arrihet ajo. Issuu is a digital publishing platform that makes it simple to publish magazines, catalogs, newspapers, books, and more online. Easily share your publications and get them in front of Issuu’s Redaktore gjuhësore e mbi 100 veprave gjuhësore, leksikografike, letrare, historike, mjekësore etj. Recensuese e teksteve mësimore të gjuhës dhe të letërsisë të MASHT-it etj.

1. Teksti i Abetares të mëson t’i lexosh dhe t’i shkruash të gjithë tingujt dhe shkronjat e gjuhës shqipe, të lexosh me kuptim tregime e tekste të ndryshme me karakter letrar dhe joletrar, të shkruash tekste të shkurtra, fjali, fjalë dhe ushtrime të larmishme me karakter analitik, sintetik e krijues.

Albanian language editor. Editor linguistic and literary 24/7 Real media, Albania. Klan: recivta "Klan" dhe gazeta 'Korrieri" Jul 2005 – Present 15 years 5 months. Mburoja e tevhidit Përktheu: KOMISIONI PËR PËRKTHIME DHE STUDIME ISLAME-KPSI Përkthyes, korigjues, mbikëqyrës: XHELADIN LEKA Përkthyes, korigjues: MR.FIDAN XHELILI BALI SADIKU SABAHUDIN SELIMI Përkthyes: ESHREFEDIN ISMAJLI FEHMI DALIPI UNEJS MURATI Redaktorë gjuhësorë: ARJAN KOÇI Ballina dhe përgatitja kompjuterike: AVNI G. GASHI Botimi i parë, Gjilan 2012 … There was a problem previewing this document. Retrying Retrying Download Kompania “Mediaprint Sh.p.k” e ka nisur aktivitetin e saj me botimin e librave shkollorë fillimisht me linjën e botimeve të teksteve shkollore të biologjisë dhe gjuhës angleze për arsimin 9-vjeçar dhe të mesëm, për të vazhduar më tej me linja të tjera të teksteve shkollore, si: abetarja, gjuha shqipe, matematika, fizika, kimia, edukata shoqërore, libra të shkencave sociale Njohja e Zotit (Irfan-e-Ilahi) Autor: Hazret Mirza Bashiruddin Mahmud Ahmedra Kalif i Dytë i Mesihut të Premtuar (Albanian rendering of “Irfan-e-Ilahi”) Versioni origjinal në gjuhën urdu: “Irfan-e-Ilahi”, fjalim i mbajtur në Xhelsa Salanën e Kadijanit të Indisë, më 16 mars 1919.

Viti 2010/2011 është vit i fillimit të studimeve master në Fakultetin Juridik, Redaktore gjuhësore Marsilda Ndini Arti grafik Besnik Frashni Botim i Fakultetit të shkeNcave sociale uNiveRsiteti euRopiaN i tiRaNës / tiRaNë Bulevardi “Gjergj Fishta”, Nd. 70, h1, tiranë, albania www.uet.edu.al / info@uet.edu.al ISSN 2223-8174 Ministria e Bujqësisë pezullon nga puna 5 zyrtarë të dyshuar për vepra penale 2021-03-31 Me kërkesën e ministrit të Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural, Faton Peci, për vendosjen e ligjshmërisë dhe rendit brenda institucionit, është marrë vendimi për pezullimin e përkohshëm nga marrëdhënia e punës në shërbimin civil të Kosovës për pesë zyrtarë të Redaktore gjuhësore: Ina Komino Botues: Xhemati Musliman Ahmedia i Shqipërisë Rr. “Pavarësia”, Mëzez, Tiranë Design: Petani Design, Tiranë U shtyp në shtypshkronjën: Gent.grafik, Tiranë Asnjë pjesë e këtij botimi nuk mund të riprodhohet apo transmetohet në çfarëdolloj Redaktore gjuhësore Mimoza Shqefni Përkujdesja grafike Dorina Muka Kopertina Eros Dibra Bordi këshillues Ger Duijzings (Universiteti i Regensburg-ut) Giuliana Prato (Universiteti i Kent-it) Nicola Scaldaferri (Universiteti i Milano-s) Julie Vullnetari (Universiteti i Southampton-it RECENSUES DHE REDAKTORE GJUHËSORE Majlinda Nishku (Anglisht), Albana Ndoja (Shqip) Adresa: Shkolla e Lartë e Edukimit, 9SHLE), Rruga Jordan Misja, Blloku i pallateve Gener 2, Tiranë. Tel 044500010/11/12; Email: brenda Qendrës Universitare "Universum"; Lektore/redaktore gjuhësore e librave shkollor dhe akademik ne "UNIVERSUM" -Lektore/redaktore gjuhësore e librave të ndryshëm akademik, mjekësor, kulturor, etj. -Shkrime gazetareske në revisten “Demokracia”, si dhe kryeredaktore e gazetës mujore “Ardhmëria” e Unionit të RECENSUES DHE REDAKTORE GJUHËSORE Majlinda Nishku (Anglisht), Albana Ndoja (Shqip) Adresa: Shkolla e Lartë e Edukimit, 9SHLE), Rruga Jordan Misja, Blloku i pallateve Gener 2, Tiranë.